
Individuele schrijfcoaching, hoe gaat dat in zijn werk?
Het is de tweede van vijf bijeenkomsten. Vorige week hebben we het gehad over het schrijfproces en hoe je dat handig kunt aanpakken. Daar kon je afgelopen week meteen al mee aan de slag. Je moest een memo schrijven aan het MT, en dat ging een stuk vlotter met de handige aanpak die je nu hebt geleerd. Nu heb je eerst een mindmap gemaakt, waardoor je al een goed beeld had van wat je allemaal wilde vertellen. Je twijfelt nog wel over de formulering van een aantal zaken, maar het ging al een stuk makkelijker dan voorheen.
Feedback
Je hebt de memo ook naar mij gemaild voor feedback, dus ik heb hem al bekeken. We praten eerst nog even door over de aanpak van het schrijven, en ik geef je nog wat tips om dat nog wat te verbeteren. Daarna buigen we ons over het stuk dat je hebt geschreven. Ik zie dat de structuur al een stuk beter is dan het eerste stuk dat je me gemaild had. Ook kun je me duidelijk uitleggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Dat is dus al veel winst.
Wel zie ik nog wat verbeterpunten, bijvoorbeeld in de alinea-opbouw. Daar hadden we het ook nog niet over gehad, dus dat is niet zo gek. Ik geef wat uitleg over alinea-opbouw, en laat je een oefening maken. Daarna herschrijf je een van de alinea’s waar we nog niet zo tevreden over zijn. De ingrepen zijn eigenlijk niet zo groot, maar ze zorgen wel voor veel effect. Ook zijn er nog wat zinnen die niet zo mooi geformuleerd zijn; ik laat je zien hoe dat beter kan. Daar gaan we volgende keer meer mee aan de slag.
Intake
Bij je intake had je gezegd dat je werkwoordspelling erg lastig vindt, en dat zie ik ook wel in je stuk. Daarom heb ik aan de online leeromgeving de module werkwoordspelling toegevoegd. Deze maak je zelfstandig, en we bespreken in elke les je vragen hierover. Tot slot bespreken we wat we volgende week zullen doen. Je weet niet zeker wat je deze week aan teksten moet schrijven, dus ik geef je een opdracht mee, die je over een paar dagen naar me mailt. En dan is de tijd alweer voorbij. Volgende week gaan we verder!
Mogelijkheden
Zoals je ziet, staan in een individuele schrijfcoaching je eigen teksten centraal. Die bespreken we elke bijeenkomst uitgebreid. Van feedback op wat je zelf hebt geschreven, leer je namelijk het meest. Dat vul ik aan met theorie over het schrijven van teksten en indien nodig over spelling, formulering en leestekens. De training is dus volledig op maat, inclusief het aantal bijeenkomsten. Je kunt 5 of 10 lessen per keer bij me inkopen. En natuurlijk is het mogelijk om na afloop van een traject nog te verlengen.
Anderstaligen
Is Nederlands niet je (enige) moedertaal, maar beheers je het op een hoog niveau? Dan is deze training ook heel geschikt voor jou. Doordat ik ook docent NT2 ben, heb ik veel ervaring met de zaken die juist voor anderstaligen moeilijk zijn: de en het, de e bij een bijvoeglijk naamwoord, woordvolgorde, woordkeuze, enz. Ik weet met welk aanvullend lesmateriaal we het best kunnen werken, al zullen ook dan je eigen teksten altijd het belangrijkst zijn.
Praktisch
Een individuele schrijfcoaching bestaat uit lessen van 1,5 uur per keer, die ik bij voorkeur geef via Zoom (maar andere programma’s zijn ook mogelijk). Als je de lessen graag bij jou op kantoor wilt volgen, dan kan dat, maar dan reken ik wel wat extra reistijd en -kosten. Je kunt de lessen per 5 of 10 inkopen.
Wat klanten zeggen
Interesse?
Heb je interesse in een individuele schrijfcoaching? Stuur me dan een bericht via onderstaand formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.