Trainingen

Ken je dat?

Ken je dat? Je moet een rapport of belangrijke mail schrijven en hebt daarvoor braaf tijd vrijgemaakt in je agenda. Je gaat zitten, opent een nieuw bestand of nieuwe mail en gaat schrijven. Na een (paar) uur schrijven en herschrijven heb je een tekst waar je best tevreden over bent. Het is een belangrijk stuk, dus je vraagt een collega om er nog even naar te kijken. En dan komt de reactie: je lezers blijken helemaal niet te snappen wat je bedoelt. Je krijgt vragen over zaken waarvan je dacht dat je die toch duidelijk had uitgelegd, of die je hebt overgeslagen omdat dat zo vanzelfsprekend is. Of je collega vindt dat je tekst te lang is, en dat je zinnen te lang en te wollig zijn.

Aan de slag

Je zucht maar eens diep en gaat aan de slag met een volgende versie. Je denkt aan adviezen die je vaak hebt gehoord ‘Schrijven is schrappen’ en ‘Kill your darlings’. Dus dat doe je. Alle voorbeelden haal je eruit. Je stuk is nu een stuk korter. Helaas blijft de feedback hetzelfde. Nog een diepe zucht, en je begint maar weer aan de nieuwe versie. Het schrijven van dit stuk kost je veel meer tijd dan je voorzien had.

Is dat herkenbaar?

In mijn schrijftrainingen leer ik je hoe je het schrijven van zulke belangrijke stukken veel efficiënter kunt aanpakken. Door gestructureerd te werk te gaan, kun je in een of twee rondes een veel beter stuk schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk hieronder om te zien welke schrijftrainingen ik aanbied.

Diagnostische taaltoets

Als je wilt weten hoe goed je nou echt bent in taal en spelling, kun je deze diagnostische toets doen. Het is een uitgebreide toets, die een goed beeld geeft van je niveau.

Incompanytrainingen

Onderstaande trainingen zijn allemaal te boeken als incompanytrainingen, via Teams of Zoom.

Individuele maatwerktraining

Ook een individuele training is mogelijk. Ik maak dan een training helemaal op maat, waarin de focus ligt op wat jij het meest nodig hebt.

Online trainingen

Onderstaande trainingen kun je allemaal online doen.

Korting op online-trainingen!

Met de code kerst2022 krijg je de hele maand december 10% korting op alle online-trainingen. Bekijk het aanbod hier.