Zakelijk Nederlands (mbo)

Bij veel banen moet je vaak iets schrijven: een e-mail of berichtje in de nieuwsbrief bijvoorbeeld. Het staat niet professioneel als je daar (veel) fouten in maakt, maar veel mensen vinden taal en spelling moeilijk. Daar helpt deze cursus je bij. Je leert de belangrijkste dingen die je nodig hebt om goede, zakelijke berichten te schrijven. Het gaat daarbij niet om lange rapporten, maar juist om korte teksten. 

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een mbo-opleiding hebben en bijvoorbeeld werken in de kinderopvang, zorg of IT. Stap voor stap leer je over werkwoordspelling, andere spellingonderwerpen, zinsbouw en woordkeuze. 

Opzet van de training

De training begint met een instaptoets. Die laat je zien wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Daarna ga je aan de slag met drie modules:

Werkwoordspelling – in deze module leer je alles over d’s en t’s. Ik leer je niet alleen maar trucjes, maar juist ook de regels, zodat je begrijpt wat je doet en je veel minder fouten zult maken.

Spelling algemeen – in deze module leer je of je woorden aan elkaar schrijft of niet, welke woorden hoofdletters krijgen, hoe je getallen schrijft, en enkele lastige meervoudsvormen.

Taalkwesties – in deze module begin je met wat woordkeuzekwesties: als / dan, hun / zij en jou / jouw. Daarna gaat het over verwijswoorden (zoals deze en dit) en tot slot over de juiste woordvolgorde en voorzetsels.

Aan het eind van de training maak je een eindtoets. Je kunt dan mooi de resultaten van je instaptoets en de eindtoets vergelijken, zodat je ziet hoeveel je hebt geleerd!

Begeleiding

Wil je toch live begeleiding? Dat kan ook. Voor € 50,- (incl. btw) kun je een live sessie (via Zoom) van 1 uur boeken waarin je extra uitleg krijgt en je al je vragen kunt stellen. Je kunt zo veel van deze sessies boeken als je wilt. Meer informatie vind je hier.

Leerdoelen

Na deze training kun je

Praktische informatie

Meer weten?

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

7 tips om betere e-mails te schrijven

Gratis e-boek

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en begin vandaag nog met het schrijven van betere teksten. Het e-boek krijg je helemaal gratis.

  • In het kader van de Europese Wetgeving moet ik je de volgende toestemming vragen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.