Zakelijk e-mailen

Zuchtend kijk je naar je to-do-list. Er staat nog behoorlijk veel op, en je inbox loopt ook over. Dat eerst maar even doen, dan kan je daarna je échte werk gaan doen. Maar een uur later ben je nog steeds bezig met je mail. Eerst moest je wat vragen van een collega beantwoorden – hoewel die antwoorden eigenlijk al in je mail van gisteren stonden, maar die had ze niet goed begrepen. En daarna lag er nog een andere ingewikkelde mail, waar je ook een tijd mee bezig bent geweest. Zo kom je toch nooit aan je werk toe?

Dat kan anders. Echt. In de training Zakelijk e-mailen leer je om duidelijke, lezergerichte mails te schrijven die in één keer begrepen worden. Ook leer je hoe je snel tot de kern kunt komen, zodat je minder tijd kwijt bent aan het schrijven van e-mails. Die tijd kun je dan in je eigenlijke werk steken.

Opzet van de training

De training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur, via Zoom. In overleg zijn de lessen elke week of om de week. Tussendoor heb je dan tijd om te oefenen met wat je geleerd hebt. Voor elke les stuur je me enkele mails op, waar je feedback op krijgt. Dat kunnen mails zijn die je toch schrijft, maar we kunnen ook werken met schrijfopdrachten. 

Als je collega’s hebt die de training ook willen volgen, kan dat natuurlijk. Dan is een incompanytraining van een hele dag of twee dagdelen ook mogelijk. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Zelfstandig online

Je kunt met dit onderwerp ook zelfstandig aan de slag, in een online training. Je bestudeert dan zelf de theorie en maakt quizzen en opdrachten om te testen of je alles goed hebt begrepen. In deze variant krijg je eenmalig persoonlijke feedback.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

Praktische informatie

Privétraining met docent

Groepstraining met docent

Zelfstandig online

Wat deelnemers zeggen

Waardevol, concreet en praktisch

In slechts 2 workshops heb ik een hoop geleerd. Aleid’s training was goed afgestemd op wat wij wilden leren en onze werkpraktijk. Door ons actief aan het werk te zetten met onze eigen teksten en realistische voorbeelden, werd het heel praktisch en concreet. Dank Aleid!

Kim de Crom

Interessant en toegankelijk

De training was interessant en toegankelijk. Dankzij het interactieve gedeelte was het makkelijk om de concentratie erbij te houden. Ik kreeg handvatten hoe ik mijn teksten kan verbeteren – tevreden mee!

Karolina Joniec
Wakker Dier

Erg veel geleerd!

Ik heb tijdens deze training op maat erg veel geleerd. Ik was me niet bewust van de fouten die ik maakte en tijdens de trainingen heeft Aleid daar perfect op ingespeeld. De eerste paar trainingen waren aftastend en daarna kon ze de training steeds meer afstemmen op mijn niveau.
Regelmatig stuurde ik teksten door die ik voor mijn werk schreef, tijdens de online trainingen hebben we die doorgenomen en wees ze me op de verbeterpunten, erg leerzaam!

Robert Stolk
SmartMetals

Heldere uitleg

Het nuttigst aan de training vond ik de heldere uitleg over hoe ik taalkundig dingen kan verbeteren en wanneer moet toepassen. Zelf teksten schrijven en feedback terug krijgen en nabespreken vond ik erg fijn. Dan krijg je daar ook meer gevoel bij. Ik vind Aleid een vrouw die veel geduld en gevoel heeft om dingen goed en duidelijk uit te leggen. Dat werkt erg prettig en motiverend om alles uit je schrijftraining te halen. Ondanks dat ik de schrijftraining digitaal heb gevolgd, ben ik van mening dat de kwaliteit hierdoor niet minder is.

deelnemer schrijftraining

Prettige en erg kundige trainer

Ik heb met Aleid een aantal privé taaltraining sessies gehad. Mijn moedertaal is Engels en ondanks dat ik wel veel Nederlands heb geleerd door in Nederland te wonen de afgelopen 15 jaar, had ik nog nooit les gehad. Geen standaard geval dus, privé lessen waren daarom ideaal.

Ik heb in die paar lessen erg veel geleerd, niet alleen taalkundig maar ook over hoe ik effectiever kan schrijven. Precies waar ik naar opzoek was.

Lara Schriek-Servaas

Dank!

Dank voor alle wijsheid en de fijne cursus!

Anne

Uitstekende taaltraining

Het manier van lesgeven is echt super, je krijgt de juiste uitleg en als er vragen zijn dan kun je die stellen tijdens de les.
Vond het ook prettig dat alles wat in de les is uitgelegd, dat je dit ook weer terug kunt kijken in de online lesmodule.
Zelf ben ik heel competitief ingesteld, want bij elke les module zit er een aantal opdrachten die je moet uitvoeren. Bij elke juist beantwoord vraag krijg je sterren, zelf ik ben altijd gegaan voor het maximale sterren dat je kunt halen per opdracht.
Ik vind dit een goed systeem, omdat je dan blijft oefenen tot dat je alles op b.v. 10/10 sterren heb en zo je Nederlands blijft verbeteren.

Aleid, ik wil jou bedanken voor alle lessen en uitleg die jij mij heb gegeven. Door deze cursus ben ik veel beter geworden in Nederlands.

Edwin van de worp

Fijne training!

Het was een fijne één-op -ééntraining waarin ik een slag heb gemaakt op veel verschillende vlakken. Ik heb veel opgestoken van alle tips die Aleid gaf op mijn zelfgeschreven e-mails. Ik ben mij er nu goed van bewust wat mijn schrijven kan doen met de lezer. Aleid nogmaals bedankt voor je begeleiding.

Caroline
SLTN

Meer weten?

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

7 tips om betere e-mails te schrijven

Gratis e-boek

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en begin vandaag nog met het schrijven van betere teksten. Het e-boek krijg je helemaal gratis.

  • In het kader van de Europese Wetgeving moet ik je de volgende toestemming vragen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.