Individuele maatwerktraining

Het is de tweede van vijf bijeenkomsten. Vorige week hebben we het gehad over het schrijfproces en hoe je dat handig kunt aanpakken. Daar kon je afgelopen week meteen al mee aan de slag. Je moest een memo aan het MT schrijven, en dat ging een stuk vlotter met de handige aanpak die je nu hebt geleerd. Nu heb je eerst een mindmap gemaakt, waardoor je al een goed beeld had van wat je allemaal wilde vertellen. Je twijfelt nog wel over de formulering van een aantal zaken, maar het ging al een stuk makkelijker dan voorheen.

Je hebt de memo ook naar mij gemaild voor feedback, dus ik heb hem al bekeken. We praten eerst nog even door over de aanpak van het schrijven, en ik geef je nog wat tips om dat nog wat te verbeteren. Daarna buigen we ons over het stuk dat je hebt geschreven. Ik zie dat de structuur al een stuk beter is dan het eerste stuk dat je me gemaild had. Ook kun je me duidelijk uitleggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Dat is dus al veel winst.

Wel zie ik nog wat verbeterpunten, bijvoorbeeld in de alinea-opbouw. Daar hadden we het ook nog niet over gehad, dus dat is niet zo gek. Ik geef wat uitleg over alinea-opbouw, en laat je een oefening maken. Daarna herschrijf je een van de alinea’s waar we nog niet zo tevreden over zijn. De ingrepen zijn eigenlijk niet zo groot, maar ze zorgen wel voor veel effect. Ook zijn er nog wat zinnen die niet zo mooi geformuleerd zijn; ik laat je zien hoe dat beter kan. Daar gaan we volgende keer meer mee aan de slag.

Opzet van de training

Een maatwerktraining is jouw feestje: we werken precies aan wat jij nodig hebt, en passen dat in in jouw agenda. Toch zijn er wel wat vaste factoren. Het belangrijkste materiaal zijn je eigen teksten. Een of twee dagen voor elke les mail je me teksten die je hebt geschreven, of waar je mee bezig bent. Tijdens de les krijg je daar feedback op. Dat vul ik aan met uitleg over theorie en soms gerichte schrijfoefeningen.

Je betaalt de training in pakketten van 5 lessen, van 1,5 uur per stuk.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

Praktische informatie

Wat cursisten zeggen

Waardevol, concreet en praktisch

In slechts 2 workshops heb ik een hoop geleerd. Aleid’s training was goed afgestemd op wat wij wilden leren en onze werkpraktijk. Door ons actief aan het werk te zetten met onze eigen teksten en realistische voorbeelden, werd het heel praktisch en concreet. Dank Aleid!

Kim de Crom

Uitstekende taaltraining

Het manier van lesgeven is echt super, je krijgt de juiste uitleg en als er vragen zijn dan kun je die stellen tijdens de les.
Vond het ook prettig dat alles wat in de les is uitgelegd, dat je dit ook weer terug kunt kijken in de online lesmodule.
Zelf ben ik heel competitief ingesteld, want bij elke les module zit er een aantal opdrachten die je moet uitvoeren. Bij elke juist beantwoord vraag krijg je sterren, zelf ik ben altijd gegaan voor het maximale sterren dat je kunt halen per opdracht.
Ik vind dit een goed systeem, omdat je dan blijft oefenen tot dat je alles op b.v. 10/10 sterren heb en zo je Nederlands blijft verbeteren.

Aleid, ik wil jou bedanken voor alle lessen en uitleg die jij mij heb gegeven. Door deze cursus ben ik veel beter geworden in Nederlands.

Edwin van de worp

Heldere uitleg

Het nuttigst aan de training vond ik de heldere uitleg over hoe ik taalkundig dingen kan verbeteren en wanneer moet toepassen. Zelf teksten schrijven en feedback terug krijgen en nabespreken vond ik erg fijn. Dan krijg je daar ook meer gevoel bij. Ik vind Aleid een vrouw die veel geduld en gevoel heeft om dingen goed en duidelijk uit te leggen. Dat werkt erg prettig en motiverend om alles uit je schrijftraining te halen. Ondanks dat ik de schrijftraining digitaal heb gevolgd, ben ik van mening dat de kwaliteit hierdoor niet minder is.

deelnemer schrijftraining

Fijne training!

Het was een fijne één-op -ééntraining waarin ik een slag heb gemaakt op veel verschillende vlakken. Ik heb veel opgestoken van alle tips die Aleid gaf op mijn zelfgeschreven e-mails. Ik ben mij er nu goed van bewust wat mijn schrijven kan doen met de lezer. Aleid nogmaals bedankt voor je begeleiding.

Caroline
SLTN

Interessant en toegankelijk

De training was interessant en toegankelijk. Dankzij het interactieve gedeelte was het makkelijk om de concentratie erbij te houden. Ik kreeg handvatten hoe ik mijn teksten kan verbeteren – tevreden mee!

Karolina Joniec
Wakker Dier

Erg veel geleerd!

Ik heb tijdens deze training op maat erg veel geleerd. Ik was me niet bewust van de fouten die ik maakte en tijdens de trainingen heeft Aleid daar perfect op ingespeeld. De eerste paar trainingen waren aftastend en daarna kon ze de training steeds meer afstemmen op mijn niveau.
Regelmatig stuurde ik teksten door die ik voor mijn werk schreef, tijdens de online trainingen hebben we die doorgenomen en wees ze me op de verbeterpunten, erg leerzaam!

Robert Stolk
SmartMetals

Prettige en erg kundige trainer

Ik heb met Aleid een aantal privé taaltraining sessies gehad. Mijn moedertaal is Engels en ondanks dat ik wel veel Nederlands heb geleerd door in Nederland te wonen de afgelopen 15 jaar, had ik nog nooit les gehad. Geen standaard geval dus, privé lessen waren daarom ideaal.

Ik heb in die paar lessen erg veel geleerd, niet alleen taalkundig maar ook over hoe ik effectiever kan schrijven. Precies waar ik naar opzoek was.

Lara Schriek-Servaas

Dank!

Dank voor alle wijsheid en de fijne cursus!

Anne

Meer weten?

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

7 tips om betere e-mails te schrijven

Gratis e-boek

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en begin vandaag nog met het schrijven van betere teksten. Het e-boek krijg je helemaal gratis.

  • In het kader van de Europese Wetgeving moet ik je de volgende toestemming vragen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.