Individuele maatwerktraining

Het is de tweede van vijf bijeenkomsten. Vorige week hebben we het gehad over het schrijfproces en hoe je dat handig kunt aanpakken. Daar kon je afgelopen week meteen al mee aan de slag. Je moest een memo aan het MT schrijven, en dat ging een stuk vlotter met de handige aanpak die je nu hebt geleerd. Nu heb je eerst een mindmap gemaakt, waardoor je al een goed beeld had van wat je allemaal wilde vertellen. Je twijfelt nog wel over de formulering van een aantal zaken, maar het ging al een stuk makkelijker dan voorheen.

Je hebt de memo ook naar mij gemaild voor feedback, dus ik heb hem al bekeken. We praten eerst nog even door over de aanpak van het schrijven, en ik geef je nog wat tips om dat nog wat te verbeteren. Daarna buigen we ons over het stuk dat je hebt geschreven. Ik zie dat de structuur al een stuk beter is dan het eerste stuk dat je me gemaild had. Ook kun je me duidelijk uitleggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Dat is dus al veel winst.

Wel zie ik nog wat verbeterpunten, bijvoorbeeld in de alinea-opbouw. Daar hadden we het ook nog niet over gehad, dus dat is niet zo gek. Ik geef wat uitleg over alinea-opbouw, en laat je een oefening maken. Daarna herschrijf je een van de alinea’s waar we nog niet zo tevreden over zijn. De ingrepen zijn eigenlijk niet zo groot, maar ze zorgen wel voor veel effect. Ook zijn er nog wat zinnen die niet zo mooi geformuleerd zijn; ik laat je zien hoe dat beter kan. Daar gaan we volgende keer meer mee aan de slag.

Opzet van de training

Een maatwerktraining is jouw feestje: we werken precies aan wat jij nodig hebt, en passen dat in in jouw agenda. Toch zijn er wel wat vaste factoren. Het belangrijkste materiaal zijn je eigen teksten. Een of twee dagen voor elke les mail je me teksten die je hebt geschreven, of waar je mee bezig bent. Tijdens de les krijg je daar feedback op. Dat vul ik aan met uitleg over theorie en soms gerichte schrijfoefeningen.

Je betaalt de training in pakketten van 5 lessen, van 1 of 1,5 uur per stuk.

Leerdoelen

Na deze training kun je:

Praktische informatie

Wat cursisten zeggen

[testimonial_view id="5"]

Meer weten?

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Korting op online-trainingen!

Met de code kerst2022 krijg je de hele maand december 10% korting op alle online-trainingen. Bekijk het aanbod hier.