Grammatica en leestekens

Op school betekent grammatica vooral: ontleden. Jammer genoeg wordt dat vaak als doel gezien, terwijl het een middel is. Een middel om te begrijpen wat de structuur van een zin is. Als je die structuur goed doorziet, kun je beter begrijpen waarom de ene zin wel goed is en de andere niet. Of waarom bepaalde structuren veranderen. In de Opfristraining grammatica en leestekens bekijken we grammatica dan ook vanuit de praktijk: wat heb je daadwerkelijk nodig?

In deze training houden we het praktisch: we bestuderen enkele veel voorkomende grammaticale vraagstukken om er zo achter te komen hoe je hier bij het schrijven van teksten mee om kunt gaan. Je leert op die manier om goede keuzes te maken als het gaat om het gebruik van enkelvoud of meervoud in enkele lastige gevallen (zoals de kwesties een aantal mensen gaat /gaan of de reizigers wordt / worden verzocht). Ook hebben we het over verwijswoorden: wanneer gebruik je welk verwijswoord, en hoe zorg je ervoor dat je verwijzing ook duidelijk is? Je ontdekt ook wat er fout gaat in een zin als Hier zet men thee en over, en frist je kennis over het gebruik van leestekens op. Daarbij gaat het vooral over komma’s, maar ook de andere leestekens komen voorbij.

Opzet van de training

Je volgt deze training helemaal online, in je eigen tempo. De training bestaat uit 5 modules, waarin je over steeds een ander onderdeel uitleg krijgt en oefeningen maakt. Aan het eind van elke module maak je een quiz om je kennis te toetsen. Je sluit de training af met een toets waarin alle geleerde vormen aan bod komen. Als je die toets voldoende maakt, kun je een certificaat downloaden.

Begeleiding

Wil je toch live begeleiding? Dat kan ook. Voor € 50,- (incl. btw) kun je een live sessie (via Zoom) boeken waarin je extra uitleg krijgt en je al je vragen kunt stellen. Je kunt zo veel van deze sessies boeken als je wilt.

Leerdoelen

In deze training leer je:

Praktische informatie

Meer weten?

Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

7 tips om betere e-mails te schrijven

Gratis e-boek

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en begin vandaag nog met het schrijven van betere teksten. Het e-boek krijg je helemaal gratis.

  • In het kader van de Europese Wetgeving moet ik je de volgende toestemming vragen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.