Schrijftip: zorg voor een goede afsluiting van je e-mail

afsluiting e-mail

Schrijftip: zorg voor een goede afsluiting van je e-mail

Een goede afsluiting van je e-mail vergroot de effectiviteit van je mail, omdat je daarmee een goede indruk achterlaat. Hoe je je e-mail afsluit, hangt af van je boodschap – daar moet je altijd goed bij aansluiten. Gebruik dus niet zonder meer dezelfde alinea voor al je mails.

Ouderwets

Ik kom nog steeds (te) vaak een zin als Vertrouwende u voldoende geïnformeerd te hebben tegen. Deze constructie is erg ouderwets, en bovendien is dit maar een halve zin. Vroeger was het vervolg: verblijf ik, uw dienstwillige gevolgd door de ondertekening. De moderne variant is Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Deze afsluiting past natuurlijk alleen bij een informatieve mail.

Doel

Hoe moet het dan wel? Zorg er dus in elk geval voor dat de afsluiting van je e-mail past bij het doel van je mail. Op die manier maak je van je mail een samenhangend geheel. Formuleer altijd zo positief mogelijk, ook als de verhoudingen verstoord zijn.

Verwachtingen

Formuleer precies wat je van je lezer verwacht: wat moet hij of zij doen, wanneer en hoe? Gebruik liever geen formuleringen als binnenkort, maar kies exacte data. Geef eventueel ook aan wat jij vervolgens zal doen.

  • Als u akkoord gaat met de offerte, kunt u ons dan uiterlijk op 30 november a.s. een getekend exemplaar terugmailen? Dan kunnen we zo snel mogelijk aan de slag.
  • Het openstaande bedrag (van € 2300,-) moet uiterlijk op 3 maart a.s. op onze rekening zijn bijgeschreven. Als dat niet zo is, brengen wij extra administratiekosten in rekening.

Contact

Geef de mogelijkheid tot contact. Als het mogelijk is dat je lezer nog vragen heeft over de inhoud van je bericht, waar kan hij of zij dan terecht? Geef de juiste contactgegevens (een e-mailadres of telefoonnummer).

  • Ik hoop dat u zo een goed beeld heeft van de mogelijkheden. Als er nog zaken onduidelijk zijn, neem dan vooral contact met mij op. U kunt mij bereiken op telefoonnummer 020 – 1234567 of per e-mail op info@av-taaltraining.nl.
  • Hebt u nog vragen? Mail dan gerust naar info@av-taaltraining.nl. We beantwoorden uw vragen graag!

Geen reactie

Als je geen reactie meer verwacht van je lezer, kun je volstaan met een simpele afrondende zin.

  • Nogmaals hartelijk dank voor de prettige samenwerking!
  • We wensen u veel plezier met uw aankoop.
  • Ik zie u graag op 20 juni, en alvast een prettig weekend.

Meer weten?

Wil je meer weten over het schrijven van zakelijke e-mails? Volg dan een training Zakelijk e-mailen.

7 tips om betere e-mails te schrijven

Gratis e-boek

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en begin vandaag nog met het schrijven van betere teksten. Het e-boek krijg je helemaal gratis.

  • In het kader van de Europese Wetgeving moet ik je de volgende toestemming vragen:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.