Betere e-mails schrijven

Iedereen schrijft e-mails. Vaak heel veel. En dat kost vaak veel tijd. Omdat je lang moet nadenken over een goede formulering. Of omdat je vragen krijgt over je mail, omdat de lezer je mail niet goed begrijpt of omdat je niet de juiste informatie van je lezer krijgt. Dat is zonde van je tijd. Met de minicursus Betere e-mails schrijven leer je in vijf dagen tijd om betere mails te schrijven, zodat het je minder tijd kost.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt voor de minicursus Betere e-mails schrijven, krijg je een week lang elke ochtend een mail van me. In die mail vind je een video met wat uitleg en een opdracht. De tekst van de video krijg je ook als pdf, als je liever leest. Elke dag gaat over een ander onderwerp. In stappen leer je zo om een goede, duidelijke mail te schrijven.

De cursus bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Dag 1: Voorbereiding: wat wil je eigenlijk gaan schrijven?
  • Dag 2: Structuur aanbrengen
  • Dag 3: Schrijven
  • Dag 4: Stijl
  • Dag 5: Een controlerondje

Bij de cursus gebruik je steeds hetzelfde onderwerp: dat mag iets uit je eigen praktijk zijn, maar ik geef ook een oefencasus die je kunt gebruiken. Elke dag werk je dus aan een deel van de mail. Aan het eind van de cursus heb je een goede, duidelijke mail om te versturen, en weet je hoe je voortaan betere e-mails kunt schrijven.

Meer taal?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AV Taaltraining en ontvang maandelijks de beste taaltips en informatie over nieuwe trainingen direct in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.